събота, 8 януари 2011 г.

Различни заедно (WELCOME) - публикации в сайта на проекта

През периода септември 2010г. до януари 2011г. бяха осъществени три работни срещи по поект "Различни заедно":
1. През октомври в гр.Денизли, Турция; темата беше представяне на училищата партньори;
2. През ноември в гр.Бордо, Франция, на тема "Архитектурни паметници"
3. През декември в гр.Лодз, Полша, на тема "Исторически и архитектурни забележителности в България".
Учители от 122ОУ взеха участие в първите две срещи, а в третата училището участва като партньор само с материали. Всичките презентации и материали са публикувани в сайта на проекта http://welcome-project.com/
Ако искате да научите повече по тези теми, ако искате да се включите в нашите проекти с идеи и мнения, посетете сайта! Ще откриете много интересна информация за ежедневието на учениците от училищата партньори, ще се запознаете с колегите учители, ще научите за историята, географията и културата на европейските страни!
Убедете се сами!
През февруари (04-08.02.2011г.)екип от 4 ученика и 2учители от 122 ОУ ще вземат участие в работната среща в основно училище в гр.Немчице, Чехия. Темата е "Европейски ценности в литературата и поезията". Учениците подготвят драматизация на приказката "Най-хубавото птиче" на Г.Райчев (на английски език), както и изпълнение на популярни български песни - от "Аз съм българче" и "Де е България" до "Да протегнеш на някой ръка" и "Седнало е Джоре". Учениците участници в срещата очакват с нетърпение да представят на партньорите красотата на българския език, литература и българската музика. В Чехия те ще се срещнат и със свои връстници от Италия, Испания, Франция и Полша.

Няма коментари:

Публикуване на коментар