неделя, 28 ноември 2010 г.

ПРОЕКТИ ПО ПРОГРАМА КОМЕНСКИ 2010-2012г.

През 2010г. 122ОУ „Николай Лилиев” спечели 3 проекта по Секторна програма „Коменски. Те са свързани с културата, изкуството, традициите, фолклора и обичаите, спорта и здравословния начин на живот.

1. „Без граници” – участват училища от България, Италия, Полша, Германия, Турция и Кипър.
2. „Различни заедно” – мащабен проект, в който взимат участие 17 училища от 15 европейски страни: България, Румъния, Турция, Гърция, Литва, Латвия, Чехия, Германия, Белгия, Италия, Испания, Португалия, Франция, Великобритания, Полша.
3. „Европа в движение” – проект, в който партньори ще бъдат училища от България, Швеция, Великобритания, Словения, Франция и Испания.

Проектът „Различни заедно”обхваща различни теми от областта на историята, културата, образователната система, литературата и изкуството, традициите и занаятите на страните партньори. През месец октомври се проведе първата работна среща по проекта в гр.Денизли, Турция. Темата беше организация на работата през първата година, създаване на лого, както и представяне на училищата, участващи в проекта. Работната среща се проведе в училището Anafartalar Lisesi. Осъществи се и среща с ръководителите на Регионалната образователна институция в гр. Денизли.
Участниците посетиха различни забележителности в Турция, които са под закрилата на ЮНЕСКО - Памуккале, Ефес, къщата на Дева Мария. Бяха посетени и някои фабрики - за текстил и мрамор, където се осъществиха срещи с ръководителите им.
На работната среща бяха обсъдени начините за комуникация и датите на следващите срещи до края на проекта през 2012г. 122 ОУ"Николай Лилиев" ще бъде домакин на срещата през септември 2011г.

Няма коментари:

Публикуване на коментар