събота, 8 май 2010 г.

"Единство в многообразието" - представяне на проект в ІІІа класНа 29.05.2010г. в ІІІа клас се проведе представяне на първа част от проекта "Единство в многообразието", посветен на Деня на Европа - 09 май. Скъпи гости на третокласниците бяха: ръководството на училището - г-жа Костова и г-жа Харалампиева, представителите на район Лозенец - зам.кметът г-жа Силвия Диманова, г-жа Магдалена Иванова, предсавителят на НПО "Толеранс" г-жа Галя Вешова, учители и родители.
Учениците заедно с класния ръководител Вергиния Веселинова представиха презентации на някои от европейските страни. Децата показаха националните символи на Великобритания, Франция, Италия и други страни от Европейското семейство. Те разказаха на гостите интересни и любопитни факти за Айфеловата кула, Дисниленд, Леголанд и др. А мултимедийните филми онагледиха презентациите на учениците.
Във втората част на урока учениците представиха националните икони на България - забележителности, традиции и обичаи. Третокласниците разказаха с ентусиазъм за българското национално наследство и мястото му в Европейската култура.
В края на урока учениците "провериха" какво ново са научили гостите от техния урок. Всички гости получиха подарък - диск с мултимедийните презентации.
Проектът ще продължи и през следващата учебна година. Децата ще научат и подготвят материали за останалите държави от Европейския съюз и отново ще поканят гости, за да представят презентациите си.

Няма коментари:

Публикуване на коментар