вторник, 7 май 2013 г.

Участие на 122ОУ в eTwinning проект


Проектът Schoolovision е започнат през 2008г., а през 2009г. е създаден блогът. Проектът се провежда една седмица преди Евровизия. Начални училища от Европа и други страни представят една песен (ако е авторова, задължително трябва да има разрешение за използването и). До началото на европейския конкурс Евровизия, учениците от началните училища гласуват (по системата на Евровизия) и избират своята песен фаворит. След това координаторът на проекта Майкъл Първс от Шотландия обобщава резултатите от гласуването.

На европейската eTwinning конференция в Лисабон на 14ти март проектът спечелва награда за най-мащабен и продължителен eTwinning проект (проектите от тази програма нямат финансиране от Европейската комисия).

През 2013г. учениците от 122ОУ "Николай Лилиев"  се включат в този проект и заедно с още 40 начални училища, не само от Европа, ще се борят за призово място.
Евгения Клечкова от 6а клас представя нашето училище с народната песен "Седнало е Джоре Дос". Ученици от 2а, 4ти и 6ти класове участват в представянето на песента. Филмът е създаден от Борис Симандов.

Клипът на нашите ученици е тук:  https://vimeo.com/65581542

Блогът на проекта, където можете да видите и клиповете на останалите училища:

 http://schoolovision2013.blogspot.com/

Няма коментари:

Публикуване на коментар