сряда, 8 февруари 2012 г.

Работна среща в Karlsgymnasium Bad Reichenhall, Германия


През периода 22-28 януари 2012г.в Карлсгимназиум в гр. Бад Райхенхал се проведе работна среща по проект „Без граници”. На срещата присъстваха всички партньори. Участници от 122 ОУ бяха 3 учители – Стоилка Костова (директор), Вергиния Веселинова (координатор) и Бисерка Борисова (начален учител) и 5 ученици от 5ти клас. Учениците бяха настанени в семейства домакини. Нашите ученици познаваха своите приятели от работната среща в България през ноември 2010г.
На срещата беше обсъден шести брой брой на електроннто списание „BAF” – „Без граници” и бяха дискутирани задачите за следващия, седми брой на списанието. Темата на работната среща беше „Зимни спортове”. Училищата партньори бяха подготвили презентации по тема „Спортни дисциплини и национални герои в спорта.
Координаторите разгледаха статиите, подготвени от учениците и учителите в BAF06. Обсъден беше и следващия брой BAF07.
http://www.massarosa1.org/BAF/index.php?option=com_content&view=section&id=19&Itemid=78

През първия ден партньорите представиха презентациите, като само българската беше подготвена от учениците. Представени бяха нашите световно известни спортисти Евгения Раданова, Димитър Бербатов, Хр.Стоичков, Ст.Костадинова и други.
След това всички посетиха завода за производство на сол, запознаха се с добива, обработката и пакетирането и.
През втория ден от работната среща участниците в работната среща посетиха гр.Залцбург. Разгледани бяха забележителностите на града: родната къща на Моцарт, крепостта и природо-научния музей. Екскурзовод разказа за живота на Моцарт, а в крепостта, превърната в музей, се усети епохата от миналото.
На следващия ден участниците в работната среща посетиха музея на солта в Бехтесгаден. В лабораторията към музея учениците направиха различни експерименти със сол. След това всички се спуснаха с атрактивен влак в тунелите на музея, където чрез атракции и мултимедии бяха представени създаването на солните мини, добива и обработката на солта. След посещението в музея учениците плуваха в минералния басейн на града.
През четвъртия ден се състоя работна среща в кметството на града. Ученици и учители се срещнаха с кмета на Бад Райхенхал. След това всички се изкачиха на Алпийския курорт Шварцек. Там се състояха състезания с шейни и весели игри.
През последния ден от работната срещавсички посетиха зимния стадион в Инцел в Алпите. Вечерта се състоя среща в училището. Беше организирана „Баварска олимпиада” с участието на ученици от училищата партньори.
Срещата премина в прекрасна приятелска атмосфера. Организацията беше отлична, а всички ученици – гости и домакини - се забавляваха много по време на мероприятията в училището и планината.
Eто го и филма за нашето представяне в Германия!

http://www.youtube.com/watch?v=_LvdRcjRC5s&feature=youtu.be

Няма коментари:

Публикуване на коментар