вторник, 22 март 2011 г.

Работна среща по проект "Без граници" - март 2011г.

През месец март 2011г. (06-11.03.2011) в училище „М.Пелегрини”, Масароса, Италия се проведе втората работна среща по проект „Без граници”. На срещата беше обсъдено второто издание на електроннто списание „BAF” – „Без граници” и бяха дискутирани задачите за следващия, трети брой на списанието.
http://www.massarosa1.eu/BAF/index.php?option=com_content&view=section&id=11&Itemid=74
Учениците и учителите от 122 ОУ, участващи в проекта, публикуваха 22 статии във втория брой на „BAF”, чиято основната тема беше „Митове и легенди” (специална секция – Коледа и Нова година).
Главната тема на новия брой ще бъде „Едно училище за всички”. В него има 10 секции с отделни подтеми, в които ученици и учители ще публикуват своите статии. Всяка страна партньор трябва да публикува по няколко статии по отделните теми в секциите.
Преди работната среща учителите координатори от партньорските училища обсъдиха темите, по които ще работят учениците участници в срещата.
При подготовката за пътуването, всички ученици от 122 ОУ, участници в работната среща, получиха по 2 теми за статии, които трябва да напишат след завръщането си в България – за впечатленията от училището, вълненията при пребиваването в италианските семейства, работата по проекта, участието в карнавала в училището и във Виареджо, срещата с кмета на Масароза.
Партньорите участници в срещата в Масароза се срещнаха с кмета на града. Българските деца му поднесоха подаръци, направени от ученици от 122 ОУ – мартеници, кукла в национална носия, материали за София и България.
Учители и ученици посетиха исторически места в района – гр. Лука, гр. Пиза, мемориала Св.Анна, където през 1944г. нацистите са убили около 600 невинни жени и деца. Всички участници гледаха филм, в памет на убитите, чуха спомените на оцелял свидетел.
По време на работната среща в Масароса всички ученици бяха разделени в 6 екипа - във всеки по един представител от училище. Беше поставена задача – да се вземе интервю от учителите участници в срещата. Екипите работеха съвместно, помагаха си при формулирането на въпросите и се справиха успешно със задачата. Предстои публикуване на интервютата в брой 3 на електронното списание.
http://www.massarosa1.eu/BAF/index.php?option=com_content&view=section&id=14&Itemid=75

Няма коментари:

Публикуване на коментар