неделя, 17 юни 2012 г.

Последна работна среща по проект "Различни заедно"

Последната работна среща по проект "Различни заедно" се проведе в началото на месец юни в гр.Терми, Гърция. В срещата взеха участие представители от всичките 17 училища от 16 европейски страни - България, Гърция, Турция, Румъния, Литва, Латвия, Полша, Германия, Италия, Чехия, Испания, Португалия, Швейцария, Белгия, Шотландия и две училища от Франция. Партньорите поставиха висока оценка на екипната работа през изминалите две години и отчетоха резултатите.
Партньорите посетиха уроци в училището домакин, запознаха се с колегите от гръцкото училище, гледаха програма, подготвена от учениците от Терми, както и театрална постановка. Ученици и учители играха съвместно спортни игри. В двора на училището партньорите посадиха маслиново дърво в знак на идеята за единна Европа.
Партньорите посетиха Вергина - първата столица на антична Македония - Еге . През 1977 година във Вергина след археологически разкопки е открит гроб, за който се смята, че e на бащата на Александър Македонски - Филип II Македонски. На същото място е намерен античният македонски символ - шестнадесетлъчево слънце, известно като Звездата от Вергина. 
Посетени бяха също и селището с минерални извори - Лутраки и уникалния водопад Едеса.
Тук можете да видите филма за работната среща: